1. icon-phone Contact
  2. Inloggen
Alle categorieën
  1. Vloerverwarming sets
  2. Vloerverwarming verdelers
  3. Vloerverwarmingsbuis
  4. Ondervloeren
  5. Droogbouw vloerverwarming
  6. Zoneregeling
  7. Legplan
Vloerverwarming infrezen: Zo doe je dat!
15 - 01 - 2024

Vloerverwarming infrezen: Zo doe je dat!

Vloerverwarming infrezen: Zo doe je dat!

Vloerverwarming infrezen is tegenwoordig een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Bij Thermovloer.nl begrijpen we waarom: het is een efficiënte manier om je huis te verwarmen en kan worden aangepast aan verschillende vloertypes. In deze blog gaan we dieper in op wat het infrezen van vloerverwarming inhoudt, en waarom het wellicht een slimme keuze kan zijn voor jouw woning!

 

 

Wanneer kiezen voor het infrezen van vloerverwarming?

Het infrezen van vloerverwarming is ideaal als je bestaande vloeren hebt en niet veel ruimte wilt opofferen. Deze methode is perfect voor renovatieprojecten waarbij je de vloerhoogte zo min mogelijk wilt verhogen. Het is een geschikte oplossing voor zowel woningen met een cv-ketel als met een warmtepomp.

 

 

De voordelen van vloerverwarming infrezen

Het kiezen voor het infrezen van vloerverwarming brengt verschillende voordelen met zich mee:

 

1. Minimale hoogtetoename: Infrezen is een uitstekende keuze wanneer je de vloerhoogte niet aanzienlijk wilt verhogen. De buizen worden direct in de bestaande dekvloer gefreesd, waardoor er geen extra opbouwhoogte nodig is.

2. Snelle reactietijd: Doordat de buizen dicht bij het oppervlak van de vloer liggen, reageert het systeem snel op temperatuurveranderingen. Dit zorgt voor een efficiënte verwarming en koeling van de ruimte.

3. Gelijkmatige warmteverdeling: Infrezen zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de gehele vloer, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat.

 

 

De nadelen van vloerverwarming infrezen

Ondanks de vele voordelen, zijn er ook enkele nadelen aan het infrezen van vloerverwarming verbonden. Een belangrijk punt van overweging is dat infrezen niet geschikt is voor alle vloertypes. Voorafgaande aan de beslissing tot infrezen is het essentieel om te controleren of je vloertype wel geschikt is voor deze methode om zo mogelijke schade te voorkomen. Daarnaast kan het infrezen van vloerverwarming een significante impact hebben op de structuur van je bestaande dekvloer. Deze invloed op de vloerstructuur benadrukt de noodzaak van deskundig advies en professionele installatie.

 

 

Het infrezen van vloerverwarming: ons stappenplan

Bij Thermovloer hebben we een nauwkeurig stappenplan voor het infrezen van vloerverwarming, waarmee we de kwaliteit en efficiëntie van elk project waarborgen:

 

• Inspectie en planning: We beginnen met een grondige inspectie van je vloer om de beste route voor de buizen te bepalen. Deze fase omvat het meten en markeren van de vloer waar de sleuven moeten komen, rekening houdend met de optimale warmteverdeling en bestaande constructie-elementen.

• Voorbereiding van de werkplek: Voordat we beginnen met infrezen, zorgen we ervoor dat de ruimte klaar is voor het werk. Dit houdt in dat beschermende maatregelen worden genomen om stof en puin te minimaliseren.

• Het infrezen van de sleuven: Met gespecialiseerde infreesmachines snijden we nauwkeurig de sleuven in de dekvloer, waarbij we de vooraf gemarkeerde patronen volgen. We zorgen ervoor dat elke sleuf de juiste diepte en breedte heeft voor een effectieve plaatsing van de vloerverwarmingsbuizen.

• Leggen van de vloerverwarmingsbuizen: Na het infrezen plaatsen we de vloerverwarmingsbuizen zorgvuldig in de sleuven. Dit proces vereist precisie om ervoor te zorgen dat de buizen goed passen en een optimale warmteoverdracht garanderen.

• Aansluiten en testen van het systeem: Zodra de buizen gelegd zijn, sluiten we de vloerverwarming verdeler en de rest van het systeem aan op je bestaande verwarmingsbron. We testen het systeem grondig om zeker te zijn van een correcte werking en efficiënte warmteverdeling.

• Afwerking en controle: Na het succesvol installeren en testen van het systeem, werken we de vloer af en zorgen ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten. We voeren een laatste controle uit om te garanderen dat de vloerverwarming naar behoren functioneert en geven je advies over het optimaal gebruik en onderhoud van je nieuwe vloerverwarmingssysteem.

 

 

Hoe diep moet je vloerverwarming infrezen?

De diepte van het infrezen hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloer en de verwarmingsbehoeften. Gemiddeld wordt een diepte van ongeveer 15-20 mm aangehouden. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de buizen diep genoeg worden ingefreesd voor optimale warmteoverdracht, maar ook niet te diep om de vloerstructuur niet te verzwakken.

 

 

Kan je zelf vloerverwarming infrezen?

Hoewel het theoretisch mogelijk is om zelf vloerverwarming te frezen, raden we bij Thermovloer aan om dit over te laten aan professionals. Infrezen vereist specifieke kennis en gereedschappen. Een verkeerde installatie kan leiden tot ongelijkmatige warmteverdeling of zelfs schade aan je vloer. Vraag daarom eenvoudig een legplan aan en laat het infrezen van jouw vloerverwarming aan ons over!

 

 

Alles voor jouw vloerverwarming bij Thermovloer!

Kortom, vloerverwarming infrezen biedt een uitstekende manier om vloerverwarming in je woning te integreren zonder significante aanpassingen aan je vloerhoogte. Bij Thermovloer.nl helpen we je graag met deskundig advies en professionele installatie om te zorgen dat je optimaal kunt genieten van de voordelen van vloerverwarming. Bekijk onze webshop of neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij jouw vloerverwarming project kunnen realiseren!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Manage cookies